Jeg har funnet tomt men har et kjempeproblem..!

Det de fleste ser på som en stor utfordring ved å skaffe seg et minihus på hjul, er nettopp det å finne et sted å plassere det. For meg gikk det i grunn ganske fort og lett, og det handlet nok litt om timing, valg av platformer og en god dose flaks. Det er nok ikke så vanskelig som mange skal ha det til, og jeg kan anbefale både finn.no og grupper på Facebook for å lyse ut et ønske om tomteplass. Jeg satt til slutt igjen med ganske mange tomteplasser å velge mellom, og tok mitt valg som var ganske åpenbart.

Velkommen til vakre

❤️ TYRIFJORDEN ❤️

Huset mitt skal stå til høyre for det røde huset, oppå den fjellhyllen med en helt vanvittig utsikt utover fjorden!

Deilige fakta:

  • Vanvittig utsikt
  • Naturskjønne omgivelser
  • 30-40 min fra Oslo
  • Egen parsellhage
  • Egen sandstrand
  • Tilgang på firehjuling, traktor
  • Alt av dyrehold
  • Kollektivt: Buss 200 Oslo-Hønefoss
  • Månedspris: 3 700kr
  • Best av alt: Godkjent hos kommunen!

Bildet over:

Det er en nydelig utsikt over gården og Tyrifjorden. Jeg vil bygge en terrasse langs hele langsiden og deler av kortsiden av huset så jeg kan sitte der og nyte både soloppgangen og nedgangen da jeg har sol hele dagen. På bildet over ser du hvor solen går ned.

Bildet over:

Over den hytta der borte vil sola stå opp, og kanskje jeg tar turen opp på taket mitt? Huset ruver 4,4 meter over bakken og hele taket på huset mitt blir en eneste stor takterrasse. Ser for meg noen digge møbler, en grill, gitaren og noen kalde for å gjøre kvelden (eller hele dagen?) perfekt! Jeg har også en utvendig dobbel stikkontakt ganske høyt oppe på huset slik at nettopp lys, lyd, elgrill og slikt kan få strøm uten å måtte trekke lang skøteledning igjennom et vindu. Alt det elektriske arbeidet er utført og sponset av Bravida. Tusen hjertelig takk!

Bildet over:

Grøfta på bildet er hovedsaklig for strømkabelen. Jeg får 32 Ah strøm og det satser jeg på at skal holde. Det er det som er standard for de fleste minihus. Alt elektrisk materiale er sponset av Etman. Det gjelder alt fra sikringsskap til designerkontakter, hovedstrømsledningen, alle kabler, varme i gulv og lyslister. Alt dette vil du få se i videoen i bunnen av innlegget 🥂 Er så takknemlig! ❤️

Bildet over:

I tillegg har det blitt boret etter vann og hele 99 meter ned i jord og fjell, fant dem vann – hurra! Slik ser det altså ut når det bores etter vann! Selv om vannet er ganske rent, har jeg valgt å ha et drikkevannsfilter. Det er sponset av Hyttetorget og du kan lese om det her.

Bildet over:

Man synes vel alltid at egne barn er de peneste, men jeg mener det! Fyy søren for et deilig hus! Så clean! Så rått! Nytt denne uka er at dem har kappet kledningen i bunnen. Dem kunne ha kappet over hengeren, slik at den ble synlig, eller la panelet strekke seg lenger ned og skjule hengeren, og det ble mitt valg. Jeg er helt utrolig fornøyd! Kledningen er sponset av Bergene Holm og heter Tryr Røykbrun og er helt vanvittig fin! Den lekre og lekne ytterdøren og sideglasset er sponset av Swedoor og heter Pulse Character Eco! Kombinasjonen synes jeg er så lekker! Snart blir også den smarte dørlåsen Doorman L3S fra Yale montert!

Se for deg en 3 meter dyp platting langs hele langsiden av huset og noen gjerder på taket til takterrassen! Bare fyyy søren!

Men så var det dette store problemet, da!

Huset står på en traktorhenger, JA, men det stopper faktisk, dessverre, der.

Selv om jeg har blitt fortalt helt fra start at mitt hus kan trekkes med traktor, ringte jeg Vegvesenet for bare noen dager siden og fant ut at det er jo totalt ulovlig! Og her er to grunner:

1. En traktor kan kun trekke last som er maks 255cm bred. Er lasten bredere enn 255cm MÅ lasten være landbruksredskap (altså ikke en båt, minihus eller lignende) og føreren må få dispensasjon fra Vegvesenet.

Ettersom huset mitt er 360cm bredt, er jeg gaaanske langt utenfor traktorgrensene.

2. En traktor har ikke lov til å ferdes mer enn 50 km fra gården sin (og dette er jo veldig søtt, for ingen vil vel at Gråtass skal kjøre seg bort?!). Siden det er 10 mil fra Vestfold Minihus til Tyrifjorden, så er det bare enda en grunn til å droppe traktor.

Før jeg snakket med Vegvesenet og lærte disse reglene, rakk jeg jo å spørre noen traktorførere om hjelp. De fleste ville ha mellom 15.000 og 20.000 kr for å frakte huset mitt, og ønsket spesifikt å frakte om natta. Naive meg tenker jo at det er mer skånsomt fordi det er mindre trafikk, meeeen skjønner jo nå at det er for å unngå å bli sett av onkel politi!

Hjelp?

Her ser du hvor Tyrifjorden ligger ❤️ Var så spent på hvor jeg kom til å havne!

Jeg har kontaktet mange store firmaer innen spesialtransport!

Enten får jeg ikke svar eller jeg får beskjed om at dem ikke har utstyr til det. Til informasjon blir huset mitt 418cm høyt om man tar av hjulene. Deler denne informasjonen i tilfelle dere som leser har noen idéer!

Et lite lys i tunnellen (som ikke er et motkommende tog)!

Huset mitt trenger to ting:

  1. Frakt fra Tønsberg til Tyrifjorden
  2. Et løft i Tyrifjorden for å få huset opp på hylla si

og sistnevnte er nå i boks!

Finn frem penn og papir og noter dere dette superfirmaet:

Skoveng

«Vi i Skoveng mener at vi har et stort samfunnsansvar for å ned utslippene våre, og har store ambisjoner for en grønnere maskinpark. Innen 2030 har vi som mål at alle våre maskiner og kraner skal ha nullutslipp. Skoveng er stolte av å være først i Norden med elektriske kraner!»

Dem har valgt å sponse meg med løftet og jeg sitter her nærmest på gråten av takknemlighet! Tusen, tusen takk, engler!

Jeg skal være så glad når (hvis?) alt dette går i boks. Jeg er så klar for å flytte inn! Innrede, bli kjent med huset, luktene, dørhåndtakene, doen, hemsene, kjøkkenet, gulvet, badet og i det hele tatt finne ut hvordan mine daglige rutiner vil se ut i huset!

En ting jeg også må skaffe meg er:

BIL!

Det må være en rå elbil som matcher dette kuuule huset. Har fått sponset den råeste elbilladeren fra Norske Easee, så alt er klart! Enn så lenge får jeg låne mammas lille lilla bil 💜

Kunne du bodd i Tyrifjorden?

Hvis ja, bør du lese videre!

Nå har du fått lese litt om hva plassen har å tilby, så la meg fortelle litt om hvem som bor her!

Møt Arild!

Gårdseier og altmuligmann! Han overtok gården etter sine foreldre med en drøm om å gjøre den levende. Og han er på goood vei! På gården blir det en spennende parsellhage hvor vi som bor der kan få dyrke vår egen mat og bidra til et felles samfunn. Han har mange prosjekter på gang og gården vil sakte men sikkert utvikle seg. Det vil være lokaler man kan leie om man vil ha selskap og man kan få låne traktor og annet gårdsutstyr om du skulle ha noen ønsker om å lage til noe. Alt av dyrehold er også lov og det gleder meg veldig ettersom det blir ei lita staffejente etterhvert. Han ser også for seg å ha noen levende gressklippere rundt på gården i form av geiter eller sauer. Gøy!

Arild har stått på i motvind fra kommunen og reglement, men fikk til slutt igjennom en vanvittig seier!

Han får ha hele TRE minihus på gården sin!

Pr i dag er det Ann Christin og meg som har vært så uendelig heldige å ha kapret to av plassene, som betyr at vi har én ledig plass!

Dette er Ann Christin!

Ei spennende og grepa dame som jeg ble kjent med etter at vi bestilte samme henger samtidig i fjor sommer. Vi har bestilt den samme hengeren, fikk dem til Norge, registrert dem, fraktet dem til Vestfold Minihus, bygger rett ved siden av hverandre og havner på samme gården – samtidig!!! Jeg kommer ikke over det! Hvordan er det mulig? Hehehe… Får bare akseptere det snart. Hun er ei blid dame full av empati og hvor latteren sitter løst!

Nå, over til DEG, kjære leser!

Har du lyst å bo med oss? Den tredje tomten opparbeides nå og det er klar for innflytting rundt midten av juni. Vi kan tilby deg et minihus-samfunn med både selskap og privatliv. Vi ser etter noen som ønsker å ta del i parsellhagen og setter pris på godt naboskap. Om dette høres interessant ut, må du gjerne sende meg en mail på ireneminihus@gmail.com

I emnefeltet skriver du «Tyrifjorden / ditt navn»

Fortell litt om deg selv og hvorfor du kunne tenke deg å bo her. Gjerne legg ved bilde av både deg og minihuset.

Og om du vil se de siste bildene av hvordan huset blir innvendig, må du sjekke ut denne posten!

Takk for at du tok deg tid til å lese ❤️

🌈Irene


Ønsker du deg ditt eget minihus? Ta turen innom Minihuskonsulenten!

Bor du selv i et minihus på hjul? Meld deg inn i Facebookgruppa Norges Minihusbeboere!

🍀 Er huset ditt i sosiale medier? 🍀

Jeg er i gang med å samle alle norske minihus på hjul som er i sosiale medier her på irenemini.no. Bor du i et rullende hjem og har en Instagram, YouTube, blogg eller you name it som du har lyst å dele? Send et bilde, en liten tekst og linken du vil dele til meg på mail eller på min Instagram så skal jeg legge deg til! Så kan vi (og alle andre) finne hverandre 😍🥂

Facebookside for huset her: Worlds Biggest Tiny House on Wheels

Følg meg gjerne på YouTube:

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte innlegg