Minihus på hjul eller vinger?

Minihus på hjul irenemini.no tiny house on wheels lift

Den råeste, gøyeste og mest NERVEPIRRENDE dagen har kommet (og heldigvis gått, for dager som dette er ikke mitt nervesystem bygget for!)!! Det lå lenge i kortene at mitt minihus på hjul skulle bli løftet med kran. Og nå var endelig dagen her!

Å koordinere slik at et kranbilfirma og en treskende traktorbonde kunne møtes samtidig på gården, skulle vise seg å ikke være så lett! Er det fint vær, blir det tresking (noe greier i åkeren), mens om det er dårlig vær, er det ikke idéelt for kranbilen (og det skal sies at jeg ønsket å gjøre det når det var sol).

Etter utlysning etter traktorsjafør på Facebook atter en gang, var alt i boks og datoen ble satt!

Før jeg setter i gang her, vil jeg bare så hjertelig få takke min stødige, sterke, tunge og høøøye sponsor:

Skoveng Kranservice AS

Uten dere hadde ikke huset mitt kommet seg inn i hulen min i skogen. Og for noen tøffe karer! Fy søren! Er mektig imponert! Tusen, tuuusen takk!

Flashback til da Skoveng var på befaring og Jon Arne lekte fly:

Og selveste Jon Arne fra Skoveng up close and personal 😍Fin fyr!

FORBEREDELSER

FØR

LØFTEDAGEN

Jeg hadde vært innom minihuset dagen før bare for å sjekke at alt så bra ut for nok et flytt. Heldigvis hadde jeg ikke satt inn noen ting eller møbler, så det eneste som var der inne, var litt verktøy og vaskemidler. Bare å få det ut i den lilla varebilen.

Min snille gårdseier sendte meg melding dagen før og spurte om han skulle fylt litt luft i dekkene for meg. De ble altså fylt fra skarve 2,5 bar til 5 bar. Makstrykket er 7,1 bar, men vi hadde ikke lyst å ha hjulene helt sprengharde.

På løftedagen tømte jeg hele huset for hver minste løse ting og tapet igjen alle skuffer, begge skyvedørene og dusjdørene så det ikke skulle bevege seg.

På forhånd hadde jeg lovet Skoveng å få hele prosessen filmet med drone, men, for å si det sånn: Å leie en enkel fyr en hel dag med drone kostet mellom 20 – 50 000 kr!! Herregud for en pris! En pengesum jeg absolutt ikke hadde! What to do? Selv hadde jeg jo også lyst til å få dette filmet med drone!

To dager før løftedagen:

Så.. This happened! Mamma og avbetaling er en fin ting!

Så en av forberedelsene til løftedagen var rett og slett å fly og fly og flyyy hele dagen før dagen for å øve!

Tiny house on wheels minihus på hjul øvelseskjøre test drone

– – – – – – – – – – – – –

Har du et minihus på hjul i sosiale medier?

Bli en del av:

Minihus på hjul tiny house on wheels minihusmafiaen

– – – – – – – – – – – – – –

ENDELIG KOM

❤️ LØFTEDAGEN ❤️

Jeg ble kjent med naboene mine på gården dagen før løftedagen, og de var hjemme, noe som var heeelt gull – virkelig! Kl var blitt 11 og det var en time til Skoveng skulle ankomme. Jeg skulle bare kjapt tisse, men da jeg kom ut igjen, så det jammen sånn her ut i gården:

Skoveng to the rescue!

For noen maskiner!

Nerdefaktor: For dere som har spilt (mitt all time high favoritt-pc-spill) Command and Conquer: Red Alert, så vil dere straks kjenne igjen at kranbilen like godt kunne vært en Rocket Launcher!

Jeg sprang ut og fikk hilst på begge sjaførene. Han ene kjørte kranbilen mens han andre hadde med seg vektskiver på lasteplanet sitt som dem senere heiste opp på kranbilen for ekstra motvekt. Jeg viste dem huset og hvor det er planlagt at kranbil, traktor og minihus skal bli plassert. «Her var det litt trangt, ja! Men dette får vi til! Spennende prosjekt du har!»

Jeg takket og ba dem vente til jeg hadde fått drona i lufta før dem kjørte inn mot miniplassen og rigget seg til. Det var så enormt kult å stå sånn og se på! Fyy søren for et beist av en bil! Og tanken på at kranbilen veier 12 tonn pr aksel og det er FEM av dem, er helt villt!

Han kjørte så langt inn han kunne og dro ut de fire støttebeina og la noen treplater under som ekstra underlag. Den andre lastebilen kom etter med vektskivene.

Så kom traktorsjafør Birk trallende opp på gården og koblet seg på huset.

På tide å ta av støttebena!

Som sikkerhet koblet han traktoren på hengeren før vi begynte å jekke opp huset for å få ut de åtte støttebena. Med hjelp av mine nye supegode naboer Malin, Eyolf og Birk, fikk vi til slutt løs alle åtte etter litt knoting.

Da er vi klare for transport!

Det er ca 100 meter bort til kranbilen!

Birk kjørte så langt frem han kunne og tok av skuffa på traktoren for å kunne kjøre så nærme kranbilen som mulig. Så rygget han (med null sikt, så vi geleidet ham) og var nå klar for minihusets siste stafettetappe:

20 meter rett frem etterfulgt av en oppoverbakke som kurver 60grader mot venstre før det går nedover 20 meter og rett frem 20 meter til kranbilen. Både bakken oppover og svingen kan gi store problemer, og helt problemfritt gikk det (selvfølgelig) ikke! Og det er bra, for jo verre for meg, jo gøyere for deg å lese!

Bittelitt startproblemer, bare..

Vi hadde kjørt omtrent.. 10 meter (?) før baken på huset tok nedi grusen og jeg fikk helt PTSD fra den traumatiserende transportdagen i juli. «STOPP» ropte jeg! «Du må senke piggen, ellers kommer vi oss ikke opp bakken!»

«Skjeeeeer ikke» svarte Birk. «Jo, det MÅ skje» sa jeg. Det ble gjort og det gikk dritbra! Minihuset hoppet bare av traktoren én gang (til Birks store panikk, haha) men der tok jeg det (for én gangs skyld) heeelt lugn.

Nå visste jeg at det verste var over og at resten var smooth sailing, så smilet var nå kronisk plassert på munnen!

God klaring her! «Senke piggen» var stikkordet. «Avhopperhus» var en konsekvens, men med litt finjustering og mange øyne på huset, gikk dette så smooth, at!

(Men skal jeg være helt ærlig, så kjente jeg igjen angsten jeg hadde da vi satt fast i «Dødsdumpa» du kan lese om i skrekk-innlegget fra juli! Fyyy søren, altså! Må leses med innlevelse og frykt i øynene.)

Søta lister seg rundt låve (love❤️) hjørnet 🥂 Dat ass 🍑

Er så glad jeg visste om at det går an å «senke piggen» på traktoren for å heve rumpa på huset litt!

Mye løping for å sjekke huset foran og bak (og bytte batteri på drona som varer bare 34 min pr batteri)! Og her ser du Eyolf (min gode nabo!) nærmest kamera med sag – EN tynn bjørkegrein måtte dessverre ryke!

Selv om vi hadde klaring hele veien, valgte jeg å ta av dørene for sikkerhets skyld. Er så sinnsykt fornøyd med dem og at dem kan tas av! Tusen takk, Vestfold Minihus! ❤️ Mestersnekkere!

Vi listet oss hele veien med kontrollert justering av piggen, og til slutt kom huset seg helskinnet helt frem til kranbilen.

Kranen-geplanen!

Kranbilen skulle rygge inn først, deretter skulle traktoren trekke huset bort til kranbilen, slik at traktoren stod mellom krana og minihuset. Det er fordi huset mitt er så baktungt, at om vi hadde rygget huset ned bakken mot kranbilen, hadde huset stupt rett i bakken og ingen pigg i verden hadde klart å reise det opp. Ved å trekke det ned bakken ville Birk kunne senke piggen på traktoren for å løfte baken på huset om det skulle bli nødvendig.

Da var det å sette i gang å sentrere «buret» over minihuset, legge de to store stålbjelkene under huset og bygge opp med planker, så ikke kledningen ble berørt.

Må bare si at jeg kjøpte jo drona for to dager siden, og bildene den har tatt er helt pricelss! Gleder meg helt vanvittig til å lage video til YouTube om denne dagen med alt det kule filmmateriale som ble tatt.

Jeg hadde full kontroll på kontrollen, for å slenge inn et dypt ordspill.

Aaand we have

LIFT OFF!

For å ha det sagt: Noe som smilte like mye som oss andre, var de to stålbjelkene som lå på tvers under huset. Og bare shiiit, da kjente jeg litt på angst igjen, men måtte bare stole på at kranguttene visste hva de holdt på med!

Jeg var så utrolig spent! Sakte, meter for meter, svingte (svang? Har svunget?) huset utover åkeren.

10 400 svevende kilo!

Altså, mister de huset nå, vil det gå i tusen knæs (og mange havrekorn vil bli bøyd!).

Snart i mål!

Så var det å finne den perfekte vinkelen, og det var lettere sagt enn gjort! Jeg vil jo ha sol samtidig som jeg har mest mulig utsikt mot «intet».

Her vil jeg ha huset ❤️

Vi fikk jammen plassert alle støttebena med én gang, og som dere ser, var huset ganske tiltet nedover, så vi startet med å sette under to ben og senket huset ned på dem. Så plasserte vi ut to ben til og senket huset ned på dem, og til slutt stod huset godt plassert på alle åtte bena sine. Høydejustering av støttebena ble tatt på gefühl og øyemål, og for å si noe sprøtt: Da vi målte huset med lange vatere i alle retninger til slutt, var huset 100% i vater!! Er det mulig?!?

Og da var jammen hele showet over og

DET ER BRA!

Og jeg skal love deg at det er maaange år til neste gang dette huset skal flyttes på, og da vurderer jeg seriøst å bruke helikopter!

Drona fulgte ivrig med fra alle vinkler!

Kuleste kransjaføren og en lykkelig rullehuseier!

Tusen hjertelig takk, min HØYT verdsatte sponsor Skoveng Kranservice AS!

Så hva skjer nå?

Minihus på hjul irenemini.no tiny house on wheels helloo

Nå kan jo minihusdrømmen starte på EKTE! Huset er jo bare et tomt skall nå!

Alt skal beises i gjennomsiktig/hvit beis og noe i dempet sort maling. Jeg må få på plass benkeplata på kjøkkenet og gjøre kjøkkenet ferdig, koble til strøm, vann, installere toalettet, hente tingene mine fra lager og tuuusen andre ting! Er så ubeskrivelig spent på hva som kommer nå!

Og endelig kan jeg snart be Minihuskonsulenten-kunder hjem til meg istedet for å ta alt på video! Jeg kan få satt opp innspillingsstudioet mitt med alle instrumentene, planlegge hvor stor terrasse jeg skal bygge utenfor (og på taket), og så utroooolig mye mer! For ikke å snakke om alle de gøye byggeprosjektene jeg har planer om! Nedfellbare luker i taket, bygge trapp opp til sovehemsen, bygge romdeler og så viiiidere!

Og:

Sove der for første gang❤️

Det blir magisk ❤️

Minihus på hjul irenemini.no tiny house on wheels in the woods

Nå som dette innlegget endelig er ute, er det tid for å starte på neste YouTube-video som er fra den grusomme transportdagen! Spørs om jeg må poppe noe beroligende for å klare å se på hva som ble filmet den dagen, hehe. Neida, det var ikke så ille! (joda)

Kommer også til å bli mer aktiv på Instagram nå som «siste nytt» om huset og plasseringen er ute, så jeg håper dere vil ta en titt der også etterhvert. I mellomtiden må dere gjerne ta en titt på min siste YouTube video som er fra den siste byggefasen.

Husk å Like and Subscribe! ❤️

Det hadde betydd helt utrolig mye! ❤️

🌈Irene


Følg meg på Instagram!

Lyst til å støtte minihus på hjul?

Ønsker du deg ditt eget minihus? Ta turen innom Minihuskonsulenten!

Bor du selv i et minihus på hjul? Meld deg inn i Facebookgruppa Norges Minihusbeboere!

Facebookside for huset her: Worlds Biggest Tiny House on Wheels

2 Responses

    1. Hei Geir og takk for kommentar 😊
      Hva mener du med ramma til huset? Tilhengeren? Eller reisverket?
      Hengeren får kjøpt hos Vestfold Minihus 😊 Hele huset er bygget der 😊
      Hilsen Irene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte innlegg