Endelig: Dette er minihusets størrelse!

Hvis det er én ting jeg vet mange av dere har lurt på, så er det størrelsen på minihuset – og det skjønner jeg godt, og nå har dette vært holdt hemmelig i altfor lang tid!

Jeg må også fortelle at dette er det første blogginnlegget på min nye hjemmeside irenemini.com (tidligere var det .no, og absolutt hele hjemmesiden er ny, så gjerne ta en titt rundt forbi når du har lest innlegget) ❤️ Håper alt fungerer som det skal!

NÅ ER DET PÅ TIDE Å LETTE PÅ SLØRET!

For å begynne litt fra begynnelsen så ønsket jeg jo i utgangspunktet et knøttlite hus hvor det kun var plass til en koffert, en gitar og meg (og en hund).

Så hvorfor ble det så himla stort?

Noe av det første jeg tenkte etter å ha tegnet noen forskjellige layouts, var at selv om det skulle være smått, ville jeg ikke at det skulle føles trangt eller kummerlig. Jeg ønsket meg et åpent og brukervennlig hus som føltes luftig. En romslig atmosfære full av potensiale!

VI BEGYNNER FRA EN KANT

Opprinnelig var den innvendige bredden/dybden i huset 280 cm, men da jeg spurte mine fantastiske byggmestere i Vestfold Minihus om jeg kunne utvide bare liiitt til, sa de at 310 cm var heeelt max!

Så da ble det det!

KJØKKENET

Jeg ønsket at tingene mine skulle ha sin plass, og for eksempel på kjøkkenet liker jeg best at alle gryter og kopper er i skuffer og skap og ikke må stå/henge fremme. I tillegg får man aldri nok benkeplass, tenkte jeg, og ettersom kjøkkenet er et naturlig sted for meg å gå til når jeg skal både spise, jobbe, tegne og ha besøk, ønsket jeg å se hva jeg kunne få til av størrelse og smarte løsninger.

Kjøkkenet har et areal på 310 x 310 cm og kunne derfor bli ganske romslig ved riktig utnyttelse. Høyden er 210cm fra gulv til de synlige takbjelkene. Benkeplaten valgte jeg å ha ekstra dyp, så istedet for standard 60cm, valgte jeg å ha 70cm.

Og spør du meg, burde det være den nye standarden!

Gulvareal: 3,1 x 3,1 = 9,61 kvm

Takbjelkene er 9×9 cm og tåler alt! De har også være helt uvurderlige med sin styrke med tanke på frakten av huset. Opprinnelig skulle takbjelkene være omtrent 9×4 cm, men jeg ønsket å ha dem litt kraftigere, både for utseende og for den praktiske biten.

Hele kjøkkenet med hvitevarer og alt er blitt sponset av IKEA ❤️ Ta en titt på denne snutten om hvordan det foregikk:

Da jeg besøkte IKEA Planningstudio i Oslo!

HEMSEN OVER KJØKKENET

Den har 2cm større gulvflate enn kjøkkenet, altså: 310 x 312 cm som er en utrolig romslig størrelse både til lek, bøker, keyboard, kontor, filmrom, oppbevaringsplass eller you name it!

Høyden er 115cm og ettersom jeg ikke strekker meg høyere enn 156cm over bakken, så er dette en perfekt høyde for meg da jeg kan sitte på en stol med bena i 90grader og ikke rekke opp i taket.

BRUA

Brua som strekker seg 2,9 meter fra ene hemsen til den andre har en bredde på 42cm.

STUA

Her har vi en rimelig romslig takhøyde på 337 cm, og med sin gulvflate på 3,1 x 4,5m gir dette en god plass til både sofa, TV, peis og masse oppbevaring.

Jeg har valgt å ha synlige hjulbuer for å få ekstra takhøyde. Hjulbuene er 230cm lange, 70cm dype og 20 cm høye.

Om jeg ikke ønsket synlige hjulbuer, kunne man bygget hele gulvet like høyt som hjulbuene, men da hadde jeg mistet 20 cm i takhøyde over hele huset som spiller en veldig stor rolle da hemsen over kjøkkenet ville blitt ville blitt 95cm høy istedet for 115cm.

INNGANGSPARTIET

Stua inn skyvedøra til venstre, og badet inn til høyre.

Det er ikke ofte jeg ser minihus med egne innganger. Ofte kommer man rett inn på kjøkkenet eller i stua kun med én knagg til ytterjakker, skjerf, luer, vanter, veska, arbeidssekken, hundehalsbåndet og yttersko, og for meg som liker en ganske clean look, så passer det ikke helt. Jeg ønsket meg et dedikert inngangsparti av to grunner:

Første grunnen er at jeg ønsket et ordentlig sted å kunne henge fra meg alle klærne mine og ha alt på samme sted. Størrelsen havnet på 180cm x 310. Tanken var at på 180cm er det akkurat plass til 3 stykk skapmoduler på 60cm hver som gir rom for mange forskjellige løsninger. En romslig inngang kan oppbevare alt av ytterklær, turklær, vinterklær, joggesko, støvler, pensko, tursaker, ting til dyrehold, sykkelhjelm, løpeutstyr samt støvsugeren, brannslukkeren og you name it!

Samtidig ville det bidra til å holde kulden fra å spre seg til resten av huset.

Takhøyden i inngangspartiet og på badet er 200cm, altså 10cm lavere enn på kjøkkenet for å gi ekstra høyde på soverommet og walk-in closet som er oppe på hemsen.

Den andre grunnen til at jeg ønsket dette rommet er nok litt mer sær, for igjen har jeg sett utallige minihus på YouTube og rundt forbi som har toalett og komfyr rett ved siden av hverandre, kun med en topphengslet skyvedør imellom og DET funker ikke for meg! *knis*

Så jeg ønsket meg altså et helt ekstra rom mellom badet og resten av huset! Er man sjenert så er man sjenert, og har man anledning til å tegne huset sitt med doen langt borte, så gjør man det!

BADET

Husets hellige gral på 150 x 310cm! Hvor man både letter på trykket, løser verdensproblemer og hvor man med god samvittighet kan se på klumsete valper på Tiktok.

For meg er badet en viktig del av huset, men størrelsen kan gjerne være kompakt. Med en stor speile, vil rommet straks føles dobbel så stort. Av toalettløsninger var det kun én konge (eller skal jeg si prinsesse?!): Cinderella forbrenningstoalett ❤️ Og dette har jeg fått sponset av Cinderella ❤️

SOVEROM MED WALK-IN CLOSET

Størrelsen på denne hemsen er 510 x 310cm

Det er en åpning omtrent midt på hemsen på 70x200cm hvor det etterhvert vil komme en trapp opp bestående av forskjellige skap-moduler ved siden av hverandre (typisk minihus-trapp). Så kommer det en luke/lem som kan lukkes helt ned, så gulvet blir tett.

Her er jeg inne i klesskapet. Glad jeg kom ut av skapet for 20 år siden! Høyden på hemsen er 125 cm som i mine øyne er ganske romslig. I tillegg vil øverste trappetrinnet til hemsen være såpass romslig at jeg kan stå oppreist og kle på meg.

INNVENDIG OPPSUMMERING!

Første etasje:

Bredde: 3,1 meter, lengden er 11,1 meter

Areal på 34,41 kvm

Hemsene:

Kjøkkenhemsen er 3,10 x 3,12 = 9,67 kvm

Sovehemsen er 3,10 x 5,10 = 15,81 kvm

Brua er 2,9 x 0,42 = 1,2 kvm

Areal på 26,68

LA OSS TA EN TUR UT!

Jeg valgte Vestfold Minihus sin traktorhenger som er 10 meter lang. Merket heter GIGANT og den har en egenvekt på 2 tonn og tåler 14 tonn, så jeg kunne bygget 12 tonn på den.

Mitt minihus ble veid da det ble løftet med kran inn i skogen hvor det står i dag.

Minihuset veier 10,6 tonn!

Huset er ganske cleant uten noen utstikkere, og den totale lengden og bredden er:

11,5 meter langt x 3,6 meter bredt

Høyden er 4,4 meter

Taket er bittelitt skrått og skiller 5 cm i høyde: Langveggen med vinduene er 5 cm høyere enn langveggen vendt mot skogen.

Nå er alle detaljer ute – wooohooo!

Hvordan landet du på den størrelsen du valgte? Er du fornøyd?

Legg gjerne igjen en kommentar ❤️

🌈Irene

4 Responses

  1. Wow, så fint hus.😄lurer på det samme selv, men med tanke på at huset ditt er såpas stort som 61 kvm., må du da betale eiendomsskatt, osv.? Og leien av tomt, blir det da dyrere?

    1. Hei Anne! Her var det mange gode spørsmål! Leieavtalen er mellom gårdseier og meg, og prisen var fastsatt før jeg flyttet huset mitt dit.
      Om du er litt nysgjerrig på minihus på hjul og hvilke utgifter som finnes og hvilke regler som gjelder, kan jeg hjelpe deg med alt sammen! Ta en titt innom http://www.minihuskonsulenten.no så skal du få svar på alt du måtte lure på! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte innlegg